Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tepsis paradicsomos tészta egy gyorsan elkészíthető, laktató étel, amely a szaftos paradicsomszósznak és az olvadt sajtnak köszönhetően igazi kedvenc lehet. A fűszerek és a friss bazsalikom különleges ízt adnak neki, a sütés pedig még gazdagabbá teszi az ételt. Ideális hétköznapi vacsora vagy egyszerű ebéd családnak és barátoknak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
bereizoli
Beküldte: 2013.09.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott sonkás szalámit és a pritaminpaprikát, majd együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük kevés vízzel, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, megsózzuk, megszórjuk cukorral, majd belekeverjük az áttört fokhagymát.

Közben a spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a paradicsomos alaphoz forgatjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még kevés vizet, majd rozmaringgal ízesítjük, és összeforraljuk.

A tésztát kisebb tepsibe öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Ezután kivesszük, megszórjuk friss, aprított bazsalikommal, és ismét kevés sajtot reszelünk rá. Visszatesszük a sütőbe további 5-6 percre, amíg a sajt szépen ráolvad.

Forrón tálaljuk, a tetejére friss bazsalikomleveleket tehetünk díszítésként.

Tipp

Ha még tartalmasabbá szeretnénk, a szószba tehetünk szeletelt gombát vagy kukoricát is. A trappista sajt helyett mozzarellával vagy parmezánnal készítve még olvadósabb, olaszosabb ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
bereizoli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is