Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis paradicsomos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 10 dkg sonka
  • 25 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab pritamin paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 levél bazsalikom (felaprítva)
  • 1 csipet rozmaring
  • 2 csipet cukor (a paradicsom miatt, hogy ne legyen savanyú)
  • 2 csipet só

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott sonkás szalámit és a pritaminpaprikát, majd együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük kevés vízzel, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, megsózzuk, megszórjuk cukorral, majd belekeverjük az áttört fokhagymát.

Közben a spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a paradicsomos alaphoz forgatjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még kevés vizet, majd rozmaringgal ízesítjük, és összeforraljuk.

A tésztát kisebb tepsibe öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Ezután kivesszük, megszórjuk friss, aprított bazsalikommal, és ismét kevés sajtot reszelünk rá. Visszatesszük a sütőbe további 5-6 percre, amíg a sajt szépen ráolvad.

Forrón tálaljuk, a tetejére friss bazsalikomleveleket tehetünk díszítésként.

Tipp

Ha még tartalmasabbá szeretnénk, a szószba tehetünk szeletelt gombát vagy kukoricát is. A trappista sajt helyett mozzarellával vagy parmezánnal készítve még olvadósabb, olaszosabb ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tepsis-paradicsomos-teszta/