Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tiroli kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztát enyhén sós, vízzel hígított vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a tejfölt. Az egészet alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Ezt a keveréket végül hozzáadjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A tésztát enyhén sós, vízzel hígított vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

Közben a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a tejfölt. Az egészet alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Ezt a keveréket végül hozzáadjuk a főtt tésztához, és jól összedolgozzuk.

Egy tepsit vagy jénai tálat kivajazunk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A tésztás masszát egyenletesen beleöntjük, és forró sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg szép aranybarna színt nem kap, ami körülbelül 20 percet vesz igénybe.

Ez egy nagyon kiadós és finom étel, amely önmagában is laktató.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Osztrák
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is