Elkészítése
A leveles tésztát kiolvasztjuk, és amíg kienged, elkészítjük a tölteléket.
Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd állandó kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg világosbarna nem lesz. Ekkor felöntjük 1 dl vízzel, villával széttörjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját, egy kevés pirított zsemlemorzsát és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük. A meggyet kimagozzuk, megcukrozzuk, és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen.
A kiengedett leveles tésztát két részre vágjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lap közepére tesszük a meggyes tölteléket – a meggylevet előtte kicsavarjuk, és a maradék pirított zsemlemorzsával összekeverjük. A másik lap közepére a túrós tölteléket halmozzuk.
Mindkét töltött lap egyik oldalát felhajtjuk, tojással megkenjük, majd ráhajtjuk a másik oldalt is, hogy zárva legyen. A tetejüket is megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
