Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiroli rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 0,5 kg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 30 dkg magozott meggy
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • kevés olaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A leveles tésztát kiolvasztjuk, és amíg kienged, elkészítjük a tölteléket.

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd állandó kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg világosbarna nem lesz. Ekkor felöntjük 1 dl vízzel, villával széttörjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját, egy kevés pirított zsemlemorzsát és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük. A meggyet kimagozzuk, megcukrozzuk, és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen.

A kiengedett leveles tésztát két részre vágjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lap közepére tesszük a meggyes tölteléket – a meggylevet előtte kicsavarjuk, és a maradék pirított zsemlemorzsával összekeverjük. A másik lap közepére a túrós tölteléket halmozzuk.

Mindkét töltött lap egyik oldalát felhajtjuk, tojással megkenjük, majd ráhajtjuk a másik oldalt is, hogy zárva legyen. A tetejüket is megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tiroli-retes/