Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Galuskák

Tészta félék receptjei

Tojásos galuska fejes salátával (tej-és gluténmentes)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, sózzuk és lefedjük. Amíg a víz felforr elkészítjük a saláta ecetetet. A vízhez kb 4 ek 5 %-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyetekmeg
Beküldte: 2023.02.10.

Saláta

Galuska

Tojásos rész

Elkészítése

Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, sózzuk és lefedjük.

Amíg a víz felforr elkészítjük a saláta ecetetet. A vízhez kb 4 ek 5 %-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a hűtőbe rakjuk.

Ha a víz forr, akkor közepes hőmérsékeltre állítjuk a tűzhelyet és nekiáálhatunk a galuskatésztának.

Egy edénybe gluténmentes darált zabot öntünk. Ízlés szerint sózzuk, majd jöhet 3 tojás, 5 dl víz és egy fakanállal kidolgozzuk a tésztát.

A normál lisztes galuska anyaghányada alapján, fél kiló liszthez 3 tojásra és 3 dl vízre van szükség. A darált zab több vizet képes felszívni, ezért nekem 5 dl víze volt szükségem.

Ha kész a tészta, már szaggathatjuk is.

A szaggatáshoz szükségünk van még egy edény hideg vízre is, ugyanis lehűtjük vele a galuskaszaggatót és így nem sül rá a tészta azonnal a felületére.

A tésztának először csak az egyik felét szaggatjuk ki. Egyszerűen egy habkártya segítségével átpréselkük a szaggatón. Ha kiszagattuk, aakor levesszük a szaggatót, megkeverjük és amint felforrt egy szűrőkanállal kivesszük a galuskákat.

A tészta másik felével ugyanígy járunk el.

Ha kész vagyunk a galuskával, akkor szükség lesz egy teflonnal bevont lábasra vagy egy jókora serpenyőre, amibe 2 dl vegán főző krémet öntünk. A főzőkrém poharát kiöblítjük egy dl vízzel és ezt is hozzáadjuk, majd felforraljuk.

Amíg felforr felütünk 5 tojást és egy habverővel felverjük. Ha a főzőkrém forr, ízesítjük egy leveskockával, ízlés szerint borssal és sóval, majd jöhet a galuska is bele. Közepes fokozaton folyamatos kevergetés melett 5 percig főzzük. Ez idő alat szinte maradéktalanul magába szívja a galuska a főzőkrémet, majd beleöntjük a tojásokat és egészen addig pároljuk, amíg a jól besűrűsödik. Ha elkészült félrehúzzuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Egyetekmeg
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is