Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Galuskák

Tészta félék receptjei

Tojásos galuska (nokedli) kolbásszal, medvehagymával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 adag kész, kifőtt, galuska tészta 6 db tojás 15 dkg parasztkolbász 5 dkg füstölt szalonna 3 szál újhagyma 5-6 levél medvehagyma só, bors ízlés szerint Ha nincs maradék galuska tésztánk, pillanatok alatt elkészíthetjük: 45 dkg liszt, én általában, réteslisztből készítem 4 db tojás (L-es méret) 2,5 dl víz 1 teáskanál só Elkészítése: Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
veruss74
Beküldte: 2015.04.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 adag kész, kifőtt, galuska tészta
  • 6 db tojás
  • 15 dkg parasztkolbász
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 szál újhagyma
  • 5-6 levél medvehagyma
  • só, bors ízlés szerint

Ha nincs maradék galuska tésztánk, pillanatok alatt elkészíthetjük:

  • 45 dkg liszt, én általában, réteslisztből készítem
  • 4 db tojás (L-es méret)
  • 2,5 dl víz
  • 1 teáskanál só


Elkészítése:

Egy nagyobb, tapadásmentes edényben, a szalonnát apróra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni.

Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a szalonna és a kolbász is sós.

Mikor a tojás alja elkezd sülni, hozzákeverjük a kifőtt galuskát (nokedlit) és jó alaposan összekeverjük az egészet. Addig sütjük, míg a tojás nagyjából rásül a galuskára, ekkor megszórjuk apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.

Ha nincs maradék galuska tésztánk, pillanatok alatt elkészíthetjük:

Nagyobb fazékban, kevés sóval, vizet forralunk.

Míg a víz felforr, tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót és az egyenként, külön tálkában felvert tojásokat és a vizet. Egy fakanállal, nagy mozdulatokkal összekeverjük a tésztát, nem kell simára kidolgozni, csak amolyan, tessék-lássék módon összekeverjük. Ha túl kemény, öntünk még hozzá, egy kevés vizet.

Miután a víz felforrt, az edény tetejére téve a nokedli szaggatót, egy adag tésztát szedünk bele és vízszintes, húzó-toló mozdulatokkal, beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe.

Miután végeztünk egy adaggal, egy tiszta fakanállal megkeverjük és mikor feljönnek a víz felszínére kimerjük, folyó vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.

Egy tálba téve kevés olvasztott kacsazsírral, vagy olajjal meglocsoljuk és jól összekeverjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is