Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos zöldbablepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 800 g zöldbab (lehet mélyhűtött is)
  • 100 g vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 db tojás
  • 1 csomó petrezselyem
  • só
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítése

A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Kevés sós vízben pároljuk, majd leszűrjük. A hagymát lereszeljük, és kevés vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, majd megszórjuk kevés őrölt bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a zöldbabot. Felverjük a tojásokat, majd a tetejére öntjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon sütjük, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik (kb. 10 perc).

A tetejét vágott petrezselyemmel szórjuk meg, és azonnal tálaljuk. Kitűnő, könnyű és fogyókúrás étel.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tojasos-zoldbablepeny/