Elkészítése
Tészta elkészítése
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a langyos vizet – annyit, amennyit a tészta felvesz. Alaposan kidolgozzuk, akár dagasztógéppel is, majd letakarva, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Ha a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk, kézzel formázzuk, és a kizsírozott sütőformába igazítjuk.
Feltét elkészítése
A tésztát megkenjük tejföllel, majd megszórjuk a kockára vágott baconnel, sonkával, szalonnával, és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot is hinthetünk rá, végül reszelt sajttal bőségesen megszórjuk a tetejét.
Sütés
A sütőt előmelegítjük közepes hőfokra, és a kenyérlángost kb. 20 perc alatt megsütjük, amíg a sajt megolvad, és a tészta szép aranyszínű lesz.
Tipp
A feltéteket ízlés szerint variálhatjuk: kerülhet rá kolbász, gomba vagy akár friss zöldségek is. Ha rusztikusabb ízt szeretnénk, próbáljuk ki parázson sült hagymával vagy füstölt sajttal is.

