Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kenyérlángosok

Tészta félék receptjei

Töki pompos – Kenyérlángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töki pompos, más néven kenyérlángos, a kemencés ételek hagyományos finomsága. Légiesen puha tésztája és gazdag, tejfölös-szalonnás feltétje igazi magyaros ízélményt kínál. Kiváló vendégváró étel, de vacsorára vagy családi összejövetelre is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.03.

Tésztához

Feltéthez

Sütőforma kenéséhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a langyos vizet – annyit, amennyit a tészta felvesz. Alaposan kidolgozzuk, akár dagasztógéppel is, majd letakarva, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.

Ha a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk, kézzel formázzuk, és a kizsírozott sütőformába igazítjuk.

Feltét elkészítése

A tésztát megkenjük tejföllel, majd megszórjuk a kockára vágott baconnel, sonkával, szalonnával, és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot is hinthetünk rá, végül reszelt sajttal bőségesen megszórjuk a tetejét.

Sütés

A sütőt előmelegítjük közepes hőfokra, és a kenyérlángost kb. 20 perc alatt megsütjük, amíg a sajt megolvad, és a tészta szép aranyszínű lesz.

Tipp

A feltéteket ízlés szerint variálhatjuk: kerülhet rá kolbász, gomba vagy akár friss zöldségek is. Ha rusztikusabb ízt szeretnénk, próbáljuk ki parázson sült hagymával vagy füstölt sajttal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is