Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töki pompos – Kenyérlángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 2 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • kb 1,5 dl langyos víz (amennyit a tészta felvesz )

Feltéthez

  • tejföl ( ízlés szerint)
  • bacon
  • sonka
  • szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • sajt

Sütőforma kenéséhez

  • zsír

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a langyos vizet – annyit, amennyit a tészta felvesz. Alaposan kidolgozzuk, akár dagasztógéppel is, majd letakarva, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.

Ha a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk, kézzel formázzuk, és a kizsírozott sütőformába igazítjuk.

Feltét elkészítése

A tésztát megkenjük tejföllel, majd megszórjuk a kockára vágott baconnel, sonkával, szalonnával, és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot is hinthetünk rá, végül reszelt sajttal bőségesen megszórjuk a tetejét.

Sütés

A sütőt előmelegítjük közepes hőfokra, és a kenyérlángost kb. 20 perc alatt megsütjük, amíg a sajt megolvad, és a tészta szép aranyszínű lesz.

Tipp

A feltéteket ízlés szerint variálhatjuk: kerülhet rá kolbász, gomba vagy akár friss zöldségek is. Ha rusztikusabb ízt szeretnénk, próbáljuk ki parázson sült hagymával vagy füstölt sajttal is.

https://receptneked.wps.hu/teszta/toki-pompos-kenyerlangos/