Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött buci (kattancs) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tk só
  • 1 mk cukor
  • 2 ek olaj
  • langyos víz

Töltelék:

  • kukorica konzerv
  • 20 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt


Elkészítése:

1 dl vízhez hozzáadjuk a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva kb 1 órán át kelesztjük.

A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk (érdemes két részletben), az egyik felére kis kupacokban ráhalmozzuk a tölteléket, ráborítjuk a másik felét és egy 6-7 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. Enyhén lisztezett tálcára tesszük a másik felével lefelé.

Bő, forró olajban kisütjük. Ebből a mennyiségből kb 35 db lesz.
[box style=”info”]Ízlés szerint más tölteléket is tehetünk bele, pl hagyma, szalonna, virsli stb.[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/toltott-buci-kattancs/