Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött háromszögek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 1 tojás
  • 1 dl kefír vagy tejföl
  • 0,75 dl tej
  • 35 dkg finomliszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 evőkanál só

A töltelékhez

  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg kukoricadara
  • 7 dkg sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma

A tetejére

  • felvert tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése

A cukros-langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, majd belerakjuk a sót, a tojást, a kefírt, az olajat és a felfuttatott élesztőt és összeállítjuk a tésztát.

Jól kidagasztjuk és letakarva 40-60 percig kelesztjük.

Míg kel a tészta picit elősütjük egy serpenyőben a szalonnát, megpucoljuk és feldaraboljuk a hagymát és lereszeljük a sajtot.

Mikor megkelt a tészta 3 mm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük tejföllel, majd rászórjuk a szalonnát, a hagymát és sajtot. Feltekerjük és háromszögekre daraboljuk.

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

Berakjuk a sütőbe és légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/toltott-haromszogek-2/