Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet mély tálba szitáljuk. Egy kisebb lábasban a tejet, a tejfölt és a felvert tojásokat összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd kézmelegre melegítjük, folyamatos keverés mellett. Levesszük a tűzről, és a liszthez öntjük.
A masszát alaposan kidagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától (kb. 15–20 perc). Letakarva, meleg helyen kb. 30–40 percig kelesztjük, amíg 1,5-szeresére nő.
Formázás és töltés
A megkelt tésztából teniszlabda nagyságú gombócokat szakítunk, majd lisztezett kézzel tányérnyi korongokra nyújtjuk. A közepére tölteléket halmozunk: kolbászt, reszelt sajtot, hagymát és kukoricát. A két oldalát kissé behajtjuk, majd magunktól elindulva feltekerjük.
Sütés
A megtöltött lángosokat forró olajban, mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
Tipp
A töltelék variálható: sonkával, gombával, spenóttal vagy akár darált hússal is elkészíthetjük. Ha pikánsabb ízeket szeretünk, tehetünk bele csípős paprikát vagy erősebb fűszerezést.
