Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött lángos a hagyományos lángos különleges változata, amelyben a puha, kelt tészta belsejébe ízletes töltelék kerül. A kolbász, sajt, hagyma és kukorica együtt igazán laktatóvá és ízletessé teszi, de a tölteléket bátran variálhatjuk ízlés szerint.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.01.

Tésztához

Töltelékhez

Sütéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet mély tálba szitáljuk. Egy kisebb lábasban a tejet, a tejfölt és a felvert tojásokat összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd kézmelegre melegítjük, folyamatos keverés mellett. Levesszük a tűzről, és a liszthez öntjük.

A masszát alaposan kidagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától (kb. 15–20 perc). Letakarva, meleg helyen kb. 30–40 percig kelesztjük, amíg 1,5-szeresére nő.

Formázás és töltés

A megkelt tésztából teniszlabda nagyságú gombócokat szakítunk, majd lisztezett kézzel tányérnyi korongokra nyújtjuk. A közepére tölteléket halmozunk: kolbászt, reszelt sajtot, hagymát és kukoricát. A két oldalát kissé behajtjuk, majd magunktól elindulva feltekerjük.

Sütés

A megtöltött lángosokat forró olajban, mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelék variálható: sonkával, gombával, spenóttal vagy akár darált hússal is elkészíthetjük. Ha pikánsabb ízeket szeretünk, tehetünk bele csípős paprikát vagy erősebb fűszerezést.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is