Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg finomliszt 2,5 dkg friss élesztő 2,5 dl tej 1 mk cukor 4 púpozott ek tejföl 1 tk só Töltelék: 15 dkg reszelt sajt 30 dkg gomba 1 kisebb vörös hagyma 1 ek olívaolaj só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 tk vágott petrezselyemzöld Sütéshez: 7 dl étolaj Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.01.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 4 púpozott ek tejföl
  • 1 tk só

Töltelék:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg gomba
  • 1 kisebb vörös hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk vágott petrezselyemzöld

Sütéshez:

  • 7 dl étolaj


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk az élesztőt felfutni (kb. 15 perc).

A sót elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet és a tejfölt, és jól kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben készítsük el a tölteléket.

Töltelék készítése:

A hagymát vágjuk apróra, és kevés olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is (a sajt kivételével), és süssük puhára. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:

Az időközben megkelt tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Négyeteket vágunk belőle (7×7 cm). Mindegyik négyzet közepre teszünk a töltelékből, megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. A 2 végét összecsípjük. Konyharuhával letakarjuk, még még 20 percet hagyjuk pihenni.

Nem túl forró olajban fedő alatt szép világosra sütjük. (Fordítsuk meg félidőben, hogy mindenhol egyformán megsüljön.)

Papírtörlőre szedve hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.

[box style=”info”]A tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is