Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az élesztős keveréket. A hozzávalókat sima, lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és késsel kisebb adagokat vágunk belőle. A darabokat kilapogatjuk, az egyik felükre tölteléket teszünk – például gombát, reszelt sajtot, sonkát és apróra vágott hagymát –, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
A megtöltött lángosokat rövid ideig még kelesztjük, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük.
Tipp
A töltelék variálható: tehetünk bele kolbászt, bacont, kukoricát vagy akár főtt tojást is. Ha friss gombát használunk, előtte érdemes megpárolni, de az üveges változat közvetlenül is beletehető.