Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lángos

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • olaj

Töltelék

  • gomba
  • reszelt sajt
  • sonka
  • hagyma

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet és az élesztős keveréket. A hozzávalókat sima, lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és késsel kisebb adagokat vágunk belőle. A darabokat kilapogatjuk, az egyik felükre tölteléket teszünk – például gombát, reszelt sajtot, sonkát és apróra vágott hagymát –, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

A megtöltött lángosokat rövid ideig még kelesztjük, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük.

Tipp

A töltelék variálható: tehetünk bele kolbászt, bacont, kukoricát vagy akár főtt tojást is. Ha friss gombát használunk, előtte érdemes megpárolni, de az üveges változat közvetlenül is beletehető.

https://receptneked.wps.hu/teszta/toltott-langos-3/