Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 4,5 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 evőkanál só
  • 4 evőkanál olaj

Töltelék

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • gyros fűszerkeverék
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg sajt

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A húst felkockázzuk, majd kevés olajat öntünk rá. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszersót és az egészet összekeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük.

A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, amíg megkel.

A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd az élesztős tejjel összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük.

Amíg a tészta kel, addig a húst kisütjük. A hagymát meghámozzuk, majd a többi hozzávalóval együtt kockára vágjuk, majd összeforgatjuk a kihűlt hússal.

A tésztát kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk fánkszaggatóval. A korongokat egyenként ellapítjuk kissé, teszünk mindegyikre 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd félbe hajtjuk és a széleit az ujjunkkal jól összenyomkodjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd a lángosok mindkét oladalát szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/toltott-langos-6/