Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1 kg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 csapott evőkanál só
  • 1 kávéskanál kristálycukor

Töltelékhez

  • 1 pár kolbász (házi)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 db lilahagyma
  • 1 fél doboz konzerv kukorica

Sütéshez

  • 1 liter olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet mély tálba szitáljuk. Egy kisebb lábasban a tejet, a tejfölt és a felvert tojásokat összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd kézmelegre melegítjük, folyamatos keverés mellett. Levesszük a tűzről, és a liszthez öntjük.

A masszát alaposan kidagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától (kb. 15–20 perc). Letakarva, meleg helyen kb. 30–40 percig kelesztjük, amíg 1,5-szeresére nő.

Formázás és töltés

A megkelt tésztából teniszlabda nagyságú gombócokat szakítunk, majd lisztezett kézzel tányérnyi korongokra nyújtjuk. A közepére tölteléket halmozunk: kolbászt, reszelt sajtot, hagymát és kukoricát. A két oldalát kissé behajtjuk, majd magunktól elindulva feltekerjük.

Sütés

A megtöltött lángosokat forró olajban, mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelék variálható: sonkával, gombával, spenóttal vagy akár darált hússal is elkészíthetjük. Ha pikánsabb ízeket szeretünk, tehetünk bele csípős paprikát vagy erősebb fűszerezést.

https://receptneked.wps.hu/teszta/toltott-langos/