Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott gombát, és együtt pirítjuk, amíg a gomba összeesik. Ekkor hozzákeverjük a darált húst, a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Kevés vizet adunk hozzá, és néhány percig forraljuk, amíg a hús megpuhul és a szaft kissé besűrűsödik.
A kagylótésztát bő, sós vízben puhára főzzük (kb. 15 perc alatt), majd leszűrjük. A tepsit vékonyan kikenjük zsírral, a tésztákat elrendezzük benne, majd megtöltjük a húsos-gombás raguval.
A tepsit alufóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és enyhén megpirul.
