Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött óriáskagylótészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 db óriás kagylótészta
  • 30 dkg darált hús
  • 1 konzerv gomba
  • 20 dkg trappista sajt (vagy edami)
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál oregánó
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott gombát, és együtt pirítjuk, amíg a gomba összeesik. Ekkor hozzákeverjük a darált húst, a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Kevés vizet adunk hozzá, és néhány percig forraljuk, amíg a hús megpuhul és a szaft kissé besűrűsödik.

A kagylótésztát bő, sós vízben puhára főzzük (kb. 15 perc alatt), majd leszűrjük. A tepsit vékonyan kikenjük zsírral, a tésztákat elrendezzük benne, majd megtöltjük a húsos-gombás raguval.

A tepsit alufóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és enyhén megpirul.

https://receptneked.wps.hu/teszta/toltott-oriaskagyloteszta/