Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Töltött pizza

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet összekeverjük a sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olívaolajat és a langyos vizet, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik cipót kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. A pizzakrémet úgy kenjük rá, hogy a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.18.

Hozzávalók a tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olívaolajat és a langyos vizet, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik cipót kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. A pizzakrémet úgy kenjük rá, hogy a széleinél körülbelül másfél centimétert szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük, hogy később jól záródjon a tészta.

A tölteléket ráhalmozzuk, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A felső réteget megszórjuk reszelt sajttal, és egy kis olívaolajjal meglocsoljuk. A megvizezett széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy a két réteg tészta összeragadjon. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép pirosra sül.

A töltelék elkészítése:

Az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Fedő alatt addig pároljuk, amíg minden puhára nem sül. Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. A sülés vége felé hozzákeverjük a reszelt sajtot is, majd hagyjuk lehűlni. A tölteléket hűtött állapotban helyezzük a pizza tésztára.

Ez a töltött pizza másnap is nagyon finom, mivel nem szárad ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is