Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 0,5 kg finomliszt
  • 0,5 teáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olívaolaj
  • 0,25 dl langyos víz

Töltelékhez

  • 0,5 kg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sonka
  • 2 szem paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bazsalikom

Tetejére

  • 15 dkg reszelt sajt
  • olaj (olíva)
Töltött pizza

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olívaolajat és a langyos vizet, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik cipót kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. A pizzakrémet úgy kenjük rá, hogy a széleinél körülbelül másfél centimétert szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük, hogy később jól záródjon a tészta.

A tölteléket ráhalmozzuk, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A felső réteget megszórjuk reszelt sajttal, és egy kis olívaolajjal meglocsoljuk. A megvizezett széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy a két réteg tészta összeragadjon. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép pirosra sül.

A töltelék elkészítése:

Az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Fedő alatt addig pároljuk, amíg minden puhára nem sül. Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. A sülés vége felé hozzákeverjük a reszelt sajtot is, majd hagyjuk lehűlni. A tölteléket hűtött állapotban helyezzük a pizza tésztára.

Ez a töltött pizza másnap is nagyon finom, mivel nem szárad ki.

https://receptneked.wps.hu/teszta/toltott-pizza-2/