Elkészítése
A kiengedett leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig elősütjük.
A félig sült tésztát kivesszük, megkenjük a tejföllel. A tonhal- és a kukoricakonzervet leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd egyenletesen elosztjuk a tejfölös alapon. Megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe. Újabb kb. 15 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
A kész pizzát frissen reszelt lilahagymával szórjuk meg, és melegen tálaljuk.
Tipp
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a tejfölbe keverhetünk kevés mustárt vagy fokhagymát. A sajt fajtáját is variálhatjuk: mozzarellával lágyabb, füstölt sajttal karakteresebb lesz a pizza.
