Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tonhalas tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg kagyló tészta
  • 2 doboz tonhalkonzerv (aprított)
  • 1 nagy doboz paradicsompüré
  • 0,25 db citrom leve
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál ketchup
  • só
  • bors
  • oregánó
  • kakukkfű
  • babérlevél

Elkészítése

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a tonhalkonzervet, a paradicsompürét és a ketchupot. Körülbelül 1 dl vizet öntünk hozzá, hogy szósz sűrűségű legyen.

Belereszeljük vagy belepréseljük a fokhagymagerezdeket, belecsöpögtetjük a citromlevet, majd sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítjük.

Néhány percig összefőzzük, majd a babérleveleket kivesszük a szószból, és az egészet összekeverjük a kifőtt tésztával.

Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, vagy megszórjuk a tetejét sajttal, és sütőben rápirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tonhalas-teszta/