Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tortiglioni torta szarvasgombás baconos sajtszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg tortiglioni vagy rigatoni tészta
  • 20 dkg bacon
  • 5 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • bors
  • 20 dkg sajtkrém
  • 30 dkg mozzarella
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 2 marék reszelt parmezán
  • 2 kiskanál szarvasgomba pesto vagy friss reszelt szarvasgomba ( esetleg szarvasgomba olaj)

Elkészítése

A tésztát kifőzzük. A szokásos főzési időnél rövidebb ideig hagyjuk a vízben, mert a szószból elegendő nedvességet fog kapni.

Kb 5-6 percig főzzük, leszűrjük és egy tálba öntjük, majd olívaolajjal összkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Amíg hűl, elkészítjük a szószt.

A bacont nagyon-nagyon apró darabokra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Rányomjuk a fokhagymát és egy kevés borssal ízesítjük.

Nem használtam sót, mert a bacon elég sós szokott lenni. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sajtkrémet és elkeverjük.

Amikor felforrt beleszórjuk a reszelt cheddart, 20 dkg mozzarellát, parmezánt és az apróra vágott petrezselymet.

Csómómentesre keverjük. Pár perc alatt elolvad a sajt, ekkor levesszük a tűzről és a szarvasgomba pestoval ízesítjük.

Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk és a kifőtt tésztát sorban beleállítjuk, majd a szószt ráöntjük. Elkenegetjük a tetején, hogy tészták belsejébe is kerüljön a mártásból.

A tetejére rászórjuk a maradék 10 dkg mozzarellát. 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Magában vagy tejföllel meglocsolva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tortiglioni-torta-szarvasgombas-baconos-sajtszosszal/