Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszteket a sütőporral egy tálba tesszük, a közepébe mélyedést alakítunk ki. Ide kerül a só, az olaj, és fokozatosan keverjük hozzá a vizet is. Az így kapott tésztát lisztezett felületre borítjuk, és legalább 3 percig gyúrjuk, amíg sima állagú nem lesz. Ezután fóliával letakarva 10–15 percet pihentetjük. A tésztából egyforma darabokat csípünk le attól […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
szani78
Beküldte: 2013.07.31.

Hozzávalók

Elkészítése

A liszteket a sütőporral egy tálba tesszük, a közepébe mélyedést alakítunk ki. Ide kerül a só, az olaj, és fokozatosan keverjük hozzá a vizet is. Az így kapott tésztát lisztezett felületre borítjuk, és legalább 3 percig gyúrjuk, amíg sima állagú nem lesz. Ezután fóliával letakarva 10–15 percet pihentetjük.

A tésztából egyforma darabokat csípünk le attól függően, hány lapot szeretnénk sütni, általában 12–13 gombócot. Egyesével, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk őket. A tortilla lapokat zsiradék nélküli teflon vagy kerámia serpenyőben sütjük ki, mindig csak egyet. A serpenyőt időnként papírtörlővel áttöröljük, hogy az égett lisztet eltávolítsuk.

A tortilla akkor fordítható meg, ha a széle elkezd kunkorodni, és a felületén hólyagok jelennek meg. Mindkét oldalának elég egy-egy perc sütés. Ha elkészült, alufóliával letakarva tartjuk melegen, hogy megőrizze puhaságát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Mexikói Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is