Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tortilla házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt (átszitálva)
  • 15 dkg kukoricaliszt (átszitálva )
  • 1,5 dl langyos víz (ill. amennyit felvesz)
  • 3 evőkanál olaj (olíva vagy étolaj )
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése

A liszteket a sütőporral egy tálba tesszük, a közepébe mélyedést alakítunk ki. Ide kerül a só, az olaj, és fokozatosan keverjük hozzá a vizet is. Az így kapott tésztát lisztezett felületre borítjuk, és legalább 3 percig gyúrjuk, amíg sima állagú nem lesz. Ezután fóliával letakarva 10–15 percet pihentetjük.

A tésztából egyforma darabokat csípünk le attól függően, hány lapot szeretnénk sütni, általában 12–13 gombócot. Egyesével, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk őket. A tortilla lapokat zsiradék nélküli teflon vagy kerámia serpenyőben sütjük ki, mindig csak egyet. A serpenyőt időnként papírtörlővel áttöröljük, hogy az égett lisztet eltávolítsuk.

A tortilla akkor fordítható meg, ha a széle elkezd kunkorodni, és a felületén hólyagok jelennek meg. Mindkét oldalának elég egy-egy perc sütés. Ha elkészült, alufóliával letakarva tartjuk melegen, hogy megőrizze puhaságát.

https://receptneked.wps.hu/teszta/tortilla-hazilag/