Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tortilla lapok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt (sima búzaliszt)
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 1 nagy csipet só
  • 3 evőkanál olaj (lehet olíva is)
  • víz (maximum egy bögre)
  • fűszerek

Elkészítése

A hozzávalókból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk. Akkor jó, ha a kezünkről már könnyen leválik, de puha marad az állaga. A tésztát vastagabb kígyóvá sodorjuk, majd kisebb, nagyjából citrom méretű darabokra tépjük.

Egy tapadásmentes serpenyőt vagy palacsintasütőt felmelegítünk, de nem használunk hozzá olajat. Az első gombócot kinyújtjuk vékony lappá, és beletesszük a forró serpenyőbe. Közben kinyújtjuk a következőt – nem érdemes előre kinyújtani az összeset, mert megnyúlnának, mire sorra kerülnek.

A lapot akkor fordítjuk meg, amikor a tetején buborékok jelennek meg. Mindkét oldalát néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

A kész lapokat ízlés szerint tölthetjük sült hússal, zöldségekkel, fokhagymás tejföllel, de akár tojásrántottával is finom. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/teszta/tortilla-lapok/