A hozzávalókból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk. Akkor jó, ha a kezünkről már könnyen leválik, de puha marad az állaga. A tésztát vastagabb kígyóvá sodorjuk, majd kisebb, nagyjából citrom méretű darabokra tépjük.
Egy tapadásmentes serpenyőt vagy palacsintasütőt felmelegítünk, de nem használunk hozzá olajat. Az első gombócot kinyújtjuk vékony lappá, és beletesszük a forró serpenyőbe. Közben kinyújtjuk a következőt – nem érdemes előre kinyújtani az összeset, mert megnyúlnának, mire sorra kerülnek.
A lapot akkor fordítjuk meg, amikor a tetején buborékok jelennek meg. Mindkét oldalát néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
A kész lapokat ízlés szerint tölthetjük sült hússal, zöldségekkel, fokhagymás tejföllel, de akár tojásrántottával is finom. Jó étvágyat!