Elkészítése
A túrót, a lisztet, a búzadarát, a két tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjéjét habbá verjük, és csak közvetlenül a főzés előtt keverjük a masszához.
A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a meggyet. Megszórjuk fahéjjal, és addig kevergetjük, amíg levet nem enged. 4–5 percig pároljuk, majd a tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Egy fazékban vizet forralunk, adunk hozzá sót és 1–2 evőkanál olajat. A galuskát kivesszük a hűtőből, hozzákeverjük a tojásfehérjehabot, majd a lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére, még 1–2 percig főzzük, majd leszűrjük.
Tálaláskor a tányér egyik oldalára kerül a túrógaluska, a másikra pedig a meggyszósz.
