Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Galuskák

Tészta félék receptjei

Túrógaluska meggyszósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót, a lisztet, a búzadarát, a két tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjéjét habbá verjük, és csak közvetlenül a főzés előtt keverjük a masszához. A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a meggyet. Megszórjuk fahéjjal, és addig kevergetjük, amíg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
darazsilona
Beküldte: 2013.06.10.

A galuskához

A meggyszószhoz

Elkészítése

A túrót, a lisztet, a búzadarát, a két tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjéjét habbá verjük, és csak közvetlenül a főzés előtt keverjük a masszához.

A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a meggyet. Megszórjuk fahéjjal, és addig kevergetjük, amíg levet nem enged. 4–5 percig pároljuk, majd a tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Egy fazékban vizet forralunk, adunk hozzá sót és 1–2 evőkanál olajat. A galuskát kivesszük a hűtőből, hozzákeverjük a tojásfehérjehabot, majd a lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére, még 1–2 percig főzzük, majd leszűrjük.

Tálaláskor a tányér egyik oldalára kerül a túrógaluska, a másikra pedig a meggyszósz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
darazsilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is