Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógaluska meggyszósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A galuskához

  • 25 dkg túró
  • 8 dkg finomliszt
  • 4 dkg búzadara
  • 2 db tojás (szétválasztva)
  • 1 evőkanál cukor (vagy édesítő )

A meggyszószhoz

  • 0,5 kg magozott meggy
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csipet fahéj
  • 2-3 db mentalevél

Elkészítése

A túrót, a lisztet, a búzadarát, a két tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjéjét habbá verjük, és csak közvetlenül a főzés előtt keverjük a masszához.

A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a meggyet. Megszórjuk fahéjjal, és addig kevergetjük, amíg levet nem enged. 4–5 percig pároljuk, majd a tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Egy fazékban vizet forralunk, adunk hozzá sót és 1–2 evőkanál olajat. A galuskát kivesszük a hűtőből, hozzákeverjük a tojásfehérjehabot, majd a lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére, még 1–2 percig főzzük, majd leszűrjük.

Tálaláskor a tányér egyik oldalára kerül a túrógaluska, a másikra pedig a meggyszósz.

https://receptneked.wps.hu/teszta/turogaluska-meggyszosszal/