Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós csusza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg szalonna (húsos)
  • 1 liter tejföl
  • 75 dkg túró
  • 30 dkg csusza tészta
  • só

Elkészítése

A szalonnát felvágjuk, majd kisütjük a zsírját. Ha megpirult, akkor vegyük ki a szalonnadarabokat a zsírból.

A laska tésztát hagyományos módon bő, forró vízben főzzük ki. Szűrjük le a tésztát, jól csepegtessük le, majd forrón öntsük egy tálba.

A kisült zsírt öntsük a tésztára és jól keverjük össze.

A túrót keverjük el a tejföllel, majd a kifőtt tésztával és terítsük egy hőálló tálba.

A tetejére rakjuk rá a pirított szalonnát és előmelegített, 180 fokos sütőben rövid idő alatt (kb 15 perc) süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon, de belül még szaftos maradjon, ne száradjon ki!

https://receptneked.wps.hu/teszta/turos-csusza-3/