Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós csusza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg csusza tészta (vagy fodros nagy kocka)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 345 g tejföl
  • 20 dkg erdélyi szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • só
  • bors

Elkészítése

Az apró kockára vágott szalonnát kevés zsíron pirítsuk meg.

A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet és egy sütőedénybe csúsztatjuk. Meglocsoljuk a szalonnazsírral és a pirított zsalonna felét rászórjuk. Ezután jól keverjük össze.

A túrót törjük át villával és dolgozzuk össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan forgassuk össze a tésztával.

A tetejét elsimítjuk és a félretett pirított szalonnával megszórjuk.

Előmelegített, kb 200 fokos sütőben 15 perc alatt süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon.

Az egésznek az a titka, hogy amikor az étel elkészül, akkor laza és szaftos maradjon.

https://receptneked.wps.hu/teszta/turos-csusza-6/