Hozzávalók:
- 25 dkg (durum masni) tészta
- 30 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 20 füstölt szalonna kockázva
- só
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Kb 2 l vizet felforralunk egy csipet sóval és pár csepp olajjal, majd beletesszük a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy ne főzzük szét!
Kötben a túrót áttörjük, majd 1 ek tejföllel lazítjuk.
A szalonna zsírját kisütjük.
A megfőtt tésztát egy edénybe szedjük, hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük, majd a túrót is hozzáadjuk és jól összekeverjük az egészet.
Tálaláskor tejfölt és a kisütött szalonnát adjuk a tésztához.
Aki szereti meglocsolhatja a szalonna zsírjával.
[box style=”info”]Előmelegített tejfölt használok a tálalásnál.[/box]