Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 dl búzadara
- 1,5 dl liszt
- 4 ek cukor
- 4 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl szóda
- 2 dl tej
Sütéshez:
- 5 dkg vaj
Öntet:
- 1 cs vanília puding
- 6 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Összeverjük egy tálba a darát, a lisztet, a cukrokat, a tojásokat, a szódát és a tejet. Hagyjuk egy picit állni, hogy a dara megszívja magát (1 óra elegendő), majd jöhet a sütés.
Felforrósítjuk egy nagy serpenyőben hozzá a vajat, majd beleöntjük a masszánkat és elkezdjük sütni. Sülés közben forgatjuk a tésztát, majd ha már “darabolható”, akkor elkezdjük egy fakanállal vagy egy műanyag lapáttal morzsává szedni.
Lassan süssük, nehogy megégjen. Emiatt időigényesebb, de megéri vele bajlódni.
Öntet: sűrű pudingot főzünk a hozzávalókból.
