Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás császármorzsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 dl búzadara
  • 1,5 dl liszt
  • 4 ek cukor
  • 4 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl szóda
  • 2 dl tej

Sütéshez:

  • 5 dkg vaj

Öntet:

  • 1 cs vanília puding
  • 6 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítése:

Összeverjük egy tálba a darát, a lisztet, a cukrokat, a tojásokat, a szódát és a tejet. Hagyjuk egy picit állni, hogy a dara megszívja magát (1 óra elegendő), majd jöhet a sütés.

Felforrósítjuk egy nagy serpenyőben hozzá a vajat, majd beleöntjük a masszánkat és elkezdjük sütni. Sülés közben forgatjuk a tésztát, majd ha már “darabolható”, akkor elkezdjük egy fakanállal vagy egy műanyag lapáttal morzsává szedni.
Lassan süssük, nehogy megégjen. Emiatt időigényesebb, de megéri vele bajlódni.

Öntet: sűrű pudingot főzünk a hozzávalókból.

https://receptneked.wps.hu/teszta/vanilias-csaszarmorzsa/