Elkészítése
Előkészítés:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A tojásokat szétválasztjuk, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük, hogy simább állagú legyen.
Töltelék elkészítése:
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.
Rétegezés és sütés:
Egy tepsit kivajazunk, majd kibéleljük a réteslapok felével (4 lap). A túrós masszát egyenletesen elosztjuk a réteslapokon, és a maradék 4 réteslappal befedjük. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük.
Előmelegített sütőben 150-160 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás:
A süteményt kockára vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
