Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítés: A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A tojásokat szétválasztjuk, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük, hogy simább állagú legyen. Töltelék elkészítése: A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.02.06.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A tojásokat szétválasztjuk, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük, hogy simább állagú legyen.

Töltelék elkészítése:

A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.

Rétegezés és sütés:

Egy tepsit kivajazunk, majd kibéleljük a réteslapok felével (4 lap). A túrós masszát egyenletesen elosztjuk a réteslapokon, és a maradék 4 réteslappal befedjük. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük.

Előmelegített sütőben 150-160 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A süteményt kockára vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is