Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargabéles recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cérnametélt
  • 1 csomag réteslap (8 lapos )
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 6 dkg vaj (vagy margarin )

Elkészítése

Előkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A tojásokat szétválasztjuk, a tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük, hogy simább állagú legyen.

Töltelék elkészítése:

A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós masszához forgatjuk.

Rétegezés és sütés:

Egy tepsit kivajazunk, majd kibéleljük a réteslapok felével (4 lap). A túrós masszát egyenletesen elosztjuk a réteslapokon, és a maradék 4 réteslappal befedjük. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük.

Előmelegített sütőben 150-160 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A süteményt kockára vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/vargabeles/