Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, az olívaolajat, az instant élesztőt, a sót és a langyos vizet összedagasztjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd kettéosztjuk. A két pizzasütőt megolajozzuk, a tésztát kézzel széthúzzuk a formákban, villával megszurkáljuk, és további 10 percig pihentetjük.
Feltétek előkészítése
A paradicsomot, a póréhagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a bacont felkockázzuk. A mozzarellát durvára reszeljük, a vargányagombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
Összeállítás és sütés
A tésztát ecsettel megkenjük pizzaszósszal, majd rétegezve rátesszük a paradicsomot, a pórét, a fokhagymát, a bacont, a fűszereket és a gombát. Enyhén megsózzuk, végül bőségesen megszórjuk reszelt mozzarellával. Előmelegített sütőben, légkeveréses alsó sütéssel 210 °C-on kb. 13 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, a sütés vége előtt pár perccel tehetünk rá friss rukkolát vagy parmezánt is. A vargányát helyettesíthetjük erdei csiperkével vagy shiitake gombával, így mindig szezonális alapanyagból készíthetjük el.
