Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Vargányagombás pizza

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vargányagombás pizza igazi különlegesség, ahol a gomba karakteres íze, a ropogós szalonna és a friss fűszerek találkoznak. A házi készítésű tésztával és a gazdag feltétekkel egy olyan ételt kapunk, amely egyszerre laktató és ínycsiklandó. Egy pohár száraz bor mellé igazi olaszos élményt nyújt.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.24.

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, az olívaolajat, az instant élesztőt, a sót és a langyos vizet összedagasztjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd kettéosztjuk. A két pizzasütőt megolajozzuk, a tésztát kézzel széthúzzuk a formákban, villával megszurkáljuk, és további 10 percig pihentetjük.

Feltétek előkészítése

A paradicsomot, a póréhagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a bacont felkockázzuk. A mozzarellát durvára reszeljük, a vargányagombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

Összeállítás és sütés

A tésztát ecsettel megkenjük pizzaszósszal, majd rétegezve rátesszük a paradicsomot, a pórét, a fokhagymát, a bacont, a fűszereket és a gombát. Enyhén megsózzuk, végül bőségesen megszórjuk reszelt mozzarellával. Előmelegített sütőben, légkeveréses alsó sütéssel 210 °C-on kb. 13 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, a sütés vége előtt pár perccel tehetünk rá friss rukkolát vagy parmezánt is. A vargányát helyettesíthetjük erdei csiperkével vagy shiitake gombával, így mindig szezonális alapanyagból készíthetjük el.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is