Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vargányagombás pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • pizzaszósz
  • 2 darab paradicsom
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db vargánya gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 15 dkg mozzarella
  • só
  • bazsalikomlevél
  • kakukkfű

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 csomag instant élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1.5 dl langyos víz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, az olívaolajat, az instant élesztőt, a sót és a langyos vizet összedagasztjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd kettéosztjuk. A két pizzasütőt megolajozzuk, a tésztát kézzel széthúzzuk a formákban, villával megszurkáljuk, és további 10 percig pihentetjük.

Feltétek előkészítése

A paradicsomot, a póréhagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a bacont felkockázzuk. A mozzarellát durvára reszeljük, a vargányagombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

Összeállítás és sütés

A tésztát ecsettel megkenjük pizzaszósszal, majd rétegezve rátesszük a paradicsomot, a pórét, a fokhagymát, a bacont, a fűszereket és a gombát. Enyhén megsózzuk, végül bőségesen megszórjuk reszelt mozzarellával. Előmelegített sütőben, légkeveréses alsó sütéssel 210 °C-on kb. 13 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, a sütés vége előtt pár perccel tehetünk rá friss rukkolát vagy parmezánt is. A vargányát helyettesíthetjük erdei csiperkével vagy shiitake gombával, így mindig szezonális alapanyagból készíthetjük el.

https://receptneked.wps.hu/teszta/varganyagombas-pizza/