Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg liszt 30 dkg burgonya 1 csapott ek só víz kb. 10 ek olaj Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval és egy lábasba tesszük. Lángfogó karikán állandó kevergetés közben felmelegítjük (zsiradék nélkül). A burgonyát nyersen lereszeljük és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ha megfőtt, szűrjük le, de a levét fogjuk fel egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.03.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg burgonya
  • 1 csapott ek só
  • víz
  • kb. 10 ek olaj


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval és egy lábasba tesszük. Lángfogó karikán állandó kevergetés közben felmelegítjük (zsiradék nélkül).

A burgonyát nyersen lereszeljük és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ha megfőtt, szűrjük le, de a levét fogjuk fel egy edényben.

A forró lisztbe apránként dolgozzuk bele a reszelt, főtt burgonyát. A burgonya főzővizéből kiveszünk kb. 1 dl-t és a lisztes burgonyás masszára locsoljuk, majd késsel apróra szétvagdaljuk a masszát.

Közben egy kis lábosban felteszünk olajat forrósodni (addig forrósítjuk, míg beletesszük a kanalat és sercegő hangot nem ad – ekkor jó az olaj állaga).

A forró olajat kanalanként dolgozzuk a lisztes, burgonyás tésztára (kb. 10 ek szükséges). A tésztán is sercegő hangot kell adni az olajnak, akkor lesz jó a dödöllénk. Késsel aprítva dolgozzuk bele az olajat.

Visszatesszük a karikára a lábost, fedőt teszünk rá és a lángot lezárjuk. Saját gőzében hagyjuk, hogy a tésztadarabok szétváljanak és kissé megpiruljanak.

[box style=”info”]Ha betartjuk a sorrendet, biztos sikerül a dödölle, ami hamar elkészül, olcsó és laktató étel. Tejföllel kínáljuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is