Elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk és 1 ek lisztet beleszórva felfuttatjuk. Utána a többi liszttel, a fele olajjal és kb 2 dl vízzel, megsózva összegyúrjuk.
Akkor jó, ha közepes keménységű tésztát kapunk, amit addig dagasztunk, amíg elválik az edény falától. Ezalatt a maradék olajt is beledolgozzuk. Cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal, letakarjuk és kb 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Általában felezem a tésztát, mert ha egy egész tepsibe sütöm ezt a mennyiséget, akkor elég vastag lesz a tésztája. Kettőbe sütve pedig kissé vékonyabb, de pont nem az a nagyon vékony. Ha van kerek pizza formánk a sütéshez abban sütve a ketté osztott tészta pedig pont megfelelő vastag (mivel a forma így kisebb ezért ez vastagabb lesz).
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, pizzasütőbe ki miben készíti el. Megszurkáljuk egy villával és 7-8 perc alatt elősütjük.
Kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel vagy a pizzakrémmel, majd rászórjuk az apróra vágott sonkát, kukoricát ki mit szeretne és a reszelt sajtot, majd visszatoljuk és készre sütjük.
Még amikor üres volt, vágtam közepét neki, így virág alakban megsütve, majd kentem és tettem rá a feltétet. A közepét egyszerűen kihajtottam és odanyomtam a szélére. Majd így 20 percig sült. Itt nem lehetséges az elősütés, de 20 perc alatt ugyanazt a finom pizzát kapjuk.
Én itt most lapka sajtot tettem a kerekre, ez volt a hűtőbe, de nem barátunk a pizzán.









