Elkészítése
A tésztát félkészre főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közben egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadunk néhány kockára vágott szalonnát, ügyelve, hogy ne túl sokat, hogy csak ízt adjon, de ne legyen zsíros. Ezután a felszeletelt virsliket is hozzáadjuk, és kicsit megpirítjuk.
Egy nagy paradicsomot felkockázunk, és a serpenyőbe tesszük. Amikor felforr, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot annyit, hogy ellepje a hozzávalókat. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. Ízlés szerint sóval, oregánóval, bazsalikommal, csípős paprikával és fokhagymával fűszerezzük. Az egészet összefőzzük.
A paradicsomos alapot összekeverjük a félkész tésztával, majd az egészet jénai tálba öntjük. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a tészta készre puhuljon és az ízek összeérjenek.
Amíg a tészta fő, egy tálban lereszeljük a füstölt sajtot, hozzáütünk 2-3 tojást, és alaposan elkeverjük. Amikor a tészta már majdnem kész, a tojásos-sajtos keveréket egyenletesen ráöntjük. Lefedjük, és hagyjuk, hogy összeálljon. A végén levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy a sajt szép aranybarnára piruljon.
Jó étvágyat kívánunk!
