Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg sima liszt 1 ek tejföl csipet só 0,5 dl étolaj 2 g élesztő langyos víz Feltét: 1 kis tubus pizzakrém 30 dkg virsli sonka gomba kolbász, stb. 10-15 dkg sajt Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos vizet beleöntve felfuttatjuk benne […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg sima liszt
  • 1 ek tejföl
  • csipet só
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 g élesztő
  • langyos víz

Feltét:

  • 1 kis tubus pizzakrém
  • 30 dkg virsli
  • sonka
  • gomba
  • kolbász, stb.
  • 10-15 dkg sajt


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos vizet beleöntve felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a tejfölt és az étolajat, majd összedolgozzuk az anyagokat és egy szép sima, puha gombóccá gyúrjuk. Végül letakarva fél órát pihentetjük.

Mialatt a tészta pihen, előkészítjük a feltétet, ami ízlés szerint bármi lehet, én pár szelet kolbásszal, egy kevés csíkokra vágott gépsonkával, virslikarikákkal és a levétől leszűrt üveges gombával készítettem.

Miután a tészta megkelt, egy enyhén lisztezett sütőpapírra tesszük és egyenletesen kerekre nyújtjuk.

A széleitől számítva 3-4 centire körberakjuk a lebőrözött virslikkel és ráhajtjuk a tészta peremét úgy, hogy elfedje a virsliket. Ezután egy konyhai ollóval nagyjából 2 cm-enként bevágjuk a tésztába göngyölt virslis peremét és mindegyik bevágást kifordítjuk (90 fokkal), hogy a virsliszeletek felfelé nézzenek.

Ezután a sütőpapírral együtt óvatosan rácsúsztatjuk az így előkészített pizza alapot egy sütőlemezre.

A közepét megkenjük pizzakrémmel, rátesszük a feltétet és a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőbe téve 190 fokon kb.18 perc alatt szép világos színűre sütjük.

[box style=”info”]Ez a fajta készítési technika gyakorlatilag ugyanaz mint egy sima házi pizzánál, csak így a peremét díszítve sokkal mutatósabb és ettől különleges! 🙂

A megadott mennyiség egy hatalmas pizzához elegendő, de lehet felezni, ill. harmadolni is![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is