Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslivel, sajttal töltött lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1.5 dl tejföl
  • kb. 4 pár virsli
  • só
  • sajt
  • olaj


Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a sót, lisztet és a tejfölt, összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük (én egy óráig kelesztettem).

A virsliket megfőzzük, a sajtot kis darabokra vágjuk.

A lángos tésztáját vékonyra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, az elejére 1-1 darab virslit és sajtot teszünk, majd feltekerjük, mint egy palacsintát, és forró olajban kisütjük.

Csak szép halványbarnára süssük, épphogy kapjon egy kis színt, különben keserű lesz.

A tetejét tetszés szerint kenhetjük ketchuppal, tejföllel, reszelt sajttal.

https://receptneked.wps.hu/teszta/virslivel-sajttal-toltott-langos/