Elkészítése
A többször átszitált lisztet meleg helyre tesszük, hogy meglangyosodjon. A burgonyát héjában megfőzzük.
A tej felével, kevés cukorral és egy kanálka liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd a maradék tejet is hozzáadva sok levegőt beledolgozva sima tésztát dagasztunk.
A kész tésztát kilisztezett edénybe tesszük, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük. Ha két-háromszorosára nőtt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és féltenyérnyi darabokra vágjuk. Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat még 10-20 percig kelni hagyjuk.
Ha nem töltjük, a lángosokat laposra húzogatjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. A töltött lángoshoz vékonyra kihúzzuk a tésztát, a felső felére virslit helyezünk, majd feltekerjük. Először fedő alatt sütjük, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat!
Sztori
Egy balatoni strandon fogyasztottunk ilyen jellegű lángost, és most rákívántam, ezért elkészítettem. Szerintem az én változatom még finomabb lett!


