Elkészítése
A kétféle hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé válik, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Néhányszor átforgatjuk, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, amivel alaposan elkeverjük.
A szószt meghintjük a fűszerekkel, hozzáadunk 2 dl vizet és közepes lángon kb 15 percig forraljuk, hogy a hagymák teljesen átpuhuljanak. Ennyi idő alatt tökéletesre sűrűsödik a szaft.
A vörösbabot leszűrjük, átmossuk és az ételbe tesszük. Alapos keverés, valamint további 5 perc főzés után elzárjuk alatta a lángot.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Végső lépésként pedig a szószhoz keverjük.
Rövid hűtés után tálaljuk a babos tésztát.

