Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösbabos penne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 150 g penne (természetesen bármilyen másfajta tészta is jó)
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál barnacukor
  • só
  • bors
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A kétféle hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé válik, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Néhányszor átforgatjuk, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, amivel alaposan elkeverjük.

A szószt meghintjük a fűszerekkel, hozzáadunk 2 dl vizet és közepes lángon kb 15 percig forraljuk, hogy a hagymák teljesen átpuhuljanak. Ennyi idő alatt tökéletesre sűrűsödik a szaft.

A vörösbabot leszűrjük, átmossuk és az ételbe tesszük. Alapos keverés, valamint további 5 perc főzés után elzárjuk alatta a lángot.

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Végső lépésként pedig a szószhoz keverjük.

Rövid hűtés után tálaljuk a babos tésztát.

https://receptneked.wps.hu/teszta/vorosbabos-penne/