Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Wokban pirított tésztás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 csomag spagetti tészta
  • 0,5 kg sertés lapocka (de lehet csirkemell is )
  • gulyáskrém
  • pirosarany
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 0,5 liter erőleves (leveskockából)
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A húst felkockázzuk, majd pirosarannyal, gulyáskrémmel, egy kevés sóval és borssal ízesítjük, és nagyjából egy órára a hűtőbe tesszük pácolódni. Közben a tésztát a szokott módon, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. Fél liter vizet felforralunk, majd beleteszünk egy leveskockát, és ezt is félretesszük.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy kevés olajon, wokban megpirítjuk. Amikor már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát is, és együtt pirítjuk még egy picit. Ekkor hozzáadjuk az előre bepácolt húst, és kicsit megpirítjuk. Ezután felöntjük annyi levessel, hogy ellepje a húst, és közepes lángon főzzük. Amikor a folyadék elfőtt, de a hús még nem teljesen puha, tovább adagoljuk a forró levest, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ügyeljünk rá, hogy a végén csak egy kis szaft maradjon.

Amikor a hús puha, hozzáadjuk az előre megfőzött tésztát, és együtt is pirítjuk még egy kicsit. Végül egy csipetnyi frissen őrölt borssal megszórjuk, hogy pikánsabb legyen az íze.

https://receptneked.wps.hu/teszta/wokban-piritott-tesztas-hus/