Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 ek medvehagymás pesto (saját készítésű)
- 24 cm-es pizzalap
- 10 dkg sonka
- 5 dkg mozzarella
- 0,5 fej lila hagyma
- 1 paradicsom
- 0,5 csípős hegyes zöldpaprika
- 2 ek szeletelt fekete olívabogyó
- 2 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- olívaolaj
Elkészítése:
A pizzalapot bekenem a pestoval, tépkedek rá sonkát, rakok rá felvágott mozzarellát, paradicsomot, paprikát és hagymát, s szórok rá bőségesen olívabogyót. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat.
Beteszem a 220 fokra előmelegített sütőbe, és 15 percig sütöm. Tálaláskor teszek középre egy chilipaprikát.

