A lisztet, a tojást, a paradicsomot, a zsiradékot egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és meleg helyen kb 45 percig kelesztjük letakarva.
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a sajtot és az aprított petrezselymet.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, téglalap alakúra, majd eloszlatjuk rajta a zöldséget.
Feltekerjük és kb 1-1,5 cm széles csigákra daraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 15 percig pihentetjük a meleg gáztűzhely tetején, majd lekenjük felvert tojással és 185 fokon, alsó-felső sütéssel kb 30-35 percig sütjük.