Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 kk só
- 1 tojás
Töltelék:
- 30 dkg zöldségkeverék
- 2 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
Tetejére:
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 tojássárgája
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg margarint, majd a tojást is hozzáadva összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk.
A piteformát vajjal kikenjük, a tésztát beleigazgatjuk (az oldalára is).
A töltelékhez a zöldségeket olívaolajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor langyosra kihűlt, rátesszük a tésztára.
A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával és a zöldségekre öntjük.
A koktélparadicsomot kettévágjuk, elosztjuk a pite tetején, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.